Nissan Juke Forum banner

Czy Twój Juke Hybrid uległ awarii z tą niebezpieczną usterką?

1 reading
7.1K views 13 replies 9 participants last post by  ajstean  
#1 ·
Czy Twój Juke Hybrid uległ awarii z powodu usterki systemu HEV?

Nasz stracił całą moc podczas jazdy. Na szczęście byliśmy na wiejskiej drodze z ograniczeniem do 40 mil na godzinę i udało mi się zjechać na pobocze. Byłoby to o wiele bardziej niebezpieczne przy większej prędkości, zwłaszcza na autostradzie. NISSAN i dealer nie chcą potwierdzić, że jest to znana usterka, ale wiem z mediów społecznościowych i forów internetowych, że inni właściciele Juke'ów również tego doświadczyli. Niektórzy z nich przy większych prędkościach / w bardziej niebezpiecznych sytuacjach.

Wygląda również na to, że usterka często powraca po tym, jak twierdzą, że ją naprawili. Powiedziano mi, że mój został "naprawiony" po 3 dniach, ale 30 minut później zadzwonili, żeby powiedzieć, że znowu się zepsuł. To było ponad SIEDEM MIESIĘCY TEMU i nadal nie zostało naprawione.

#4 ·
Cześć
cpatten1304
Czy skontaktowałeś się z OBSŁUGĄ KLIENTA NISSAN i powiedziałeś im o swoim problemie i poprosiłeś o pomoc w rozwiązaniu problemu z Twoim samochodem? Proszę wspomnieć, że jesteś członkiem tego forum i że poradzili Ci skontaktować się z nimi.
Obsługa klienta Nissana jest wolniejsza i bardziej niekompetentna niż inżynierowie Nissana. Mają siedzibę we Francji, ignorują większość e-maili i nigdy nie oddzwaniają, jak obiecali. Po około 5 miesiącach zgodzili się na odrzucenie pojazdu. Następnie zajęło im prawie 2 miesiące, aby złożyć ofertę. I pomimo tego, że zgodziłem się zaakceptować tańszy model tylko benzynowy, nadal chcą znacznego wkładu finansowego.

Wielu właścicieli Nissana krytykowało również ich słabą obsługę klienta w mediach społecznościowych i na forach. A niektórzy mieli tę samą usterkę podczas jazdy, co jest niezwykle niebezpieczne.

#6 ·
Cześć, miałem tę samą usterkę w moim Nissanie Juke Hybrid 4 razy, mój przestał działać z tym samym komunikatem HEV, to było ponad 10 tygodni temu. RAC uruchomił go dwa razy, następnym razem do serwisu Nissana, gdzie zawsze jest serwisowany itp. Wyszło na to, że to falownik i duża robota, potem Nissan został wyciągnięty na kilku stronach, więc samochód trafił do Chester Nissan, ponieważ jest to samochód Motability. Dostałem samochód zastępczy, po kilku dniach w salonach Nissana w Chester zadzwonili do mnie, mówiąc, że znaleźli problem. Powiedzieli, że to bateria litowa, dostali jedną i ją zamontowali, to było w poniedziałek, odebrałem mojego Juke'a w środę i samochód działa świetnie. Więc pomyślałem, że dam wam wszystkim znać i mam nadzieję, że wszyscy to zrobicie. wallace

#8 ·
Mamy model Nissan Juke Hybrid z 2023 roku. Awaria w domu z błędem HEV i nic, nie można uruchomić - Zadzwoniliśmy do RAC, doradzili umówienie się do dealera - Samochód zarezerwowany w salonie - Wymagany nowy falownik jako uszkodzona jednostka. 8300 funtów za część i 3 tygodnie oczekiwania, ponieważ nie ma dostępnych falowników.

#9 ·

Nasz stracił całą moc podczas jazdy. Na szczęście byliśmy na wiejskiej drodze z ograniczeniem prędkości do 40 MPH i udało mi się zjechać na pobocze. Byłoby to o wiele bardziej niebezpieczne przy większej prędkości, zwłaszcza na autostradzie. NISSAN i dealer nie chcą potwierdzić, że jest to znana usterka, ale wiem z mediów społecznościowych i forów internetowych, że inni właściciele Juke również tego doświadczyli. Niektórzy z nich przy większych prędkościach / w bardziej niebezpiecznych sytuacjach.

Wygląda również na to, że usterka często powraca po tym, jak mówią, że ją naprawili. Powiedziano mi, że mój został "naprawiony" po 3 dniach, ale 30 minut później zadzwonili, żeby powiedzieć, że znowu się zepsuł. To było ponad SIEDEM MIESIĘCY TEMU i nadal nie zostało naprawione.

View attachment 780
To było pomocne, ponieważ podobna awaria przydarzyła się nam w niedzielę 16 lutego 2025 r. Otrzymaliśmy komunikat o usterce systemu HEV i wszystko się wyłączyło. Było ciemno. Mam ponad 80 lat i kolejne 3 dni były bardzo stresujące. Po tym, jak RAC powiedział, że nie może naprawić usterki, powiedziano mi, żebym zarezerwował ją u dealera, co zrobiłem po rozmowach telefonicznych i nieudanych oddzwonieniach, powiedzieli mi, że najwcześniejszy termin, w którym mogą przyjrzeć się samochodowi, to 19 marca i zarezerwowali go na ten dzień. Powiedzieli, że jeśli zorganizuję dostawę, "przyjrzą się mu w ciągu 5 dni roboczych". Nadal czekam na oddzwonienie i ofertę samochodu zastępczego. W międzyczasie musiałem zapłacić za wynajem samochodu i taksówki, pieniądze, o których myślę, że zostaną odzyskane, ponieważ samochód ma mniej niż dwa lata. Czeka mnie kilka pracowitych tygodni i nie mogę funkcjonować bez transportu. Moja żona w tej chwili prowadzi, ponieważ jestem w trakcie operacji zaćmy. To mój pierwszy Juke. Miał wiele drobnych problemów, w przeciwieństwie do moich poprzednich Qashqai.

#10 ·
Usterka HEV 2 tygodnie temu, zatrzymał się przed moim domem i nigdzie się nie ruszał. Spróbowałem naprawy, oba pedały wciśnięte do podłogi i naciśnięcie przycisku start, elektryka zrestartowała się i samochód uruchomił się. Następnego ranka samochód uruchomił się normalnie i udało mi się dojechać do dealerów, dali mi zupełnie nowego Qashqaia jako samochód zastępczy! Ostatnia wiadomość była taka, że zamówiono 3 części zgodnie z zaleceniami centrali, które miały być zamontowane w zeszłym tygodniu, ale wciąż brak aktualizacji od dealera.

#13 ·
Usterka HEV 2 tygodnie temu, zatrzymał się przed moim domem i nigdzie nie jechał. Spróbowałem naprawy, oba pedały wciśnięte do podłogi i naciśnięcie przycisku start, elektronika zrestartowała się i samochód uruchomił się.
Następnego ranka samochód uruchomił się normalnie i udało mi się dojechać do dealerów, dali mi zupełnie nowego Qashqaia jako samochód zastępczy!
Ostatnie wieści były takie, że zamówiono 3 części zgodnie z zaleceniami centrali, które miały być zamontowane w zeszłym tygodniu, ale wciąż brak aktualizacji od dealera.
Usterka skrzynki Loco

#11 ·

Nasz stracił całą moc podczas jazdy. Na szczęście byliśmy na wiejskiej drodze z ograniczeniem do 40 MPH i udało mi się zjechać na pobocze. Byłoby to o wiele bardziej niebezpieczne przy większej prędkości, zwłaszcza na autostradzie. NISSAN i dealer nie chcą potwierdzić, że jest to znana usterka, ale wiem z mediów społecznościowych i forów internetowych, że inni właściciele Juke'ów również tego doświadczyli. Niektórzy z nich przy większych prędkościach / w bardziej niebezpiecznych sytuacjach.

Wygląda również na to, że usterka często powraca po tym, jak mówią, że ją naprawili. Powiedziano mi, że mój został "naprawiony" po 3 dniach, ale 30 minut później zadzwonili, żeby powiedzieć, że znowu się zepsuł. To było ponad SIEDEM MIESIĘCY TEMU i nadal nie zostało naprawione.

View attachment 780
Usterka skrzynki Loco

#14 ·
Mam swój samochód z powrotem po dwóch tygodniach, podobno naprawiony, wydaje się działać dobrze. Zamówione części były "jednorazowymi" elementami, oryginały zutylizowane, ostatnią częścią była wiązka przewodów, gdzie znajdowała się usterka, zidentyfikowana przez ich maszyny diagnostyczne. Monitoruję sytuację i wciąż jestem trochę sceptyczny co do "naprawy"